0

Hoe kun je kleuren en materialen het best samenbrengen in je outfit?

Het samenbrengen van kleding is vooral voor mannen vaak een hele kunst. Om ervoor te zorgen dat je een goede outfit samenvoegt zal je vooral op kleur en materiaal van je kledingstukken moeten letten. In dit artikel zullen we je helpen verschillende kledingstukken te kunnen combineren.

Laag contrast

Als de kleding op je bovenlichaam ongeveer dezelfde tinten heeft als de kleding op je onderlichaam zal dit ervoor zorgen dat je lichaam een stuk langer lijkt. Hier kun je dus handig gebruik van maken. De kleuren hoeven niet precies hetzelfde te zijn, als ze maar niet een hele felle kleur met een hele donkere kleur combineert. Wat nog meer helpt om een langer lichaam te krijgen zijn natuurlijk verticale lijnen. Als je bijvoorbeeld een licht T-shirt draagt met een jasje eroverheen zal er duidelijk een verticale lijn ontstaan.

Hoog contrast

Daarentegen kun je natuurlijk ook kiezen voor een neutrale broek met gekleurde bovenkleding. Als je het professioneel wilt houden is het het verstandigst voor een effen kleur te gaan en als je het iets speelser wilt kun je kiezen voor een print. Het is hierbij het mooiste als de kleding op je onderlichaam goed contrasteert met de kleding erboven. Hierdoor springt dit er het meeste uit.

Denim

Tot slot zijn materialen erg belangrijk. Wat natuurlijk altijd werkt is een denim met katoen. Spijkerbroeken zijn tijdloos en deze kun je eigenlijk altijd blijven dragen. Tegenwoordig is denim op denim ook gewoon geoorloofd. Je hoeft dus eigenlijk niet bang te zijn dat je iets verkeerd doet. 

Hopelijk heb je door deze tips een beter beeld gekregen van welke mogelijkheden er zijn bij het combineren van je kleding. En welke effecten dit heeft op je outfit. Wil je inspiratie opdoen voor het kopen van herenkleding? Kijk dan eens op www.suitable.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *