0

Maak je eigen mode met een weefgetouw

Alle grote kledingbedrijven begonnen ooit eerst als een kleine startup. Merken zoals Gucci, Kenzo, G-Star Raw en andere bekende kledingmerken hebben hard moeten werken om te komen waar zij nu zijn. Tegenwoordig gaat het maken van kleding industrieel en dus wordt alles automatisch gemaakt. Maar wat nu juist erg trendy is, is uniek en zelfgemaakte kleding. Voornamelijk de millennials streven er tegenwoordig naar om een unieke uitstraling te hebben. Dit wordt voornamelijk door kleding gehighlight.

Kleding maken

Wat veel mensen en met name de jeugd doen om kleding te maken is simpelweg goedkoop shirtjes inkopen en bij een textieldrukkerij een logo of plaatje erop laten bedrukken. Dit is een hoop moeite waar je uiteindelijk maar weinig winst op maakt (als je dat überhaupt lukt). De simpele shirtjes met een logo worden steeds minder origineel en daarom kunnen ze ook écht niet meer in 2020.

Weefgetouw

Wanneer je goed wil uitblinken tussen al die simpele shirtjes is het leuker, origineler én mooier om de kleding helemaal zelf te maken! Dit kan namelijk door middel van een weefgetouw. Een weefgetouw is een werktuig om mee te weven.  Bij het weven worden een aantal draden parallel op het weefgetouw gespannen. Vervolgens worden haaks hierop één voor één andere draden, de inslag tussen de schering door gebracht. Het is een ouderwetse maar eenvoudige manier om kledingstukken te maken. Het verschil tussen bijvoorbeeld kledingstukken inkopen en het maken van kledingstukken door middel van een weefgetouw, is dat je bij het zelf maken van de ervan je eigen draai er aan kan geven. Zo kun je afwijken van de standaard vorm van een kledingstuk.

Het is vandaag de dag lastig om een merk te starten die tussen alle andere startende merken uitspringt, dit komt dus voornamelijk door het inkopen van shirtjes die bijna elke beginnend merk inkoopt. Toch wordt daar altijd gebruik van gemaakt waardoor er weinig gebruik van de weefgetouwen worden gemaakt. Toch zijn er nog een aantal plekken waar je als persoon of als bedrijf een weefgetouw kunt kopen. Mensen die een weefgetouw kopen voelen zich immers meer gehecht aan wat ze maken, aangezien ze er meer moeite in hebben gestopt. Door deze toegevoegde waarde waarderen mensen het product meer, waardoor het beter in de smaakt valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *