0

Wat zijn homeopatische geneesmiddelen?

De homeopathie is een geneeswijze die op een andere manier met ziekte en gezondheid omgaat dan de normale geneeskunde. Daarom zijn homeopathische geneesmiddelen wezenlijk anders dan andere geneesmiddelen.

Homeopathische geneesmiddelen stimuleren het ‘zelfherstellend vermogen’ van een levend wezen. Elk gezond lichaam is in staat om aanvallen af te slaan, homeopatische geneesmiddelen helpen hierbij een handje.

Geneesmiddelen in de homeopathie worden  bereid uit natuurlijke producten, zoals mineralen, planten, dieren en ziektes. Reguliere medicijnen zijn synthetisch en bestaan uit chemische stoffen met als doel om een helend en/of pijnstillend effect op het menselijk of dierlijk te bewerkstelligen. Ze worden in een fabriek gemaakt.

De homeopathie heeft zo haar eigen principes ontworpen om geneesmiddelen te produceren. In feite wordt een stof waarbij men normaal ziek wordt sterk verdund en geschud.(Potentiëren). De ziekte wordt dus genezen met een verdunde oplossing van een stof die dezelfde symptomen veroorzaakt als de ziekte.

Denk hierbij bijvoorbeeld dat zeer sterk verdunde koffie ingezet kan worden tegen slapeloosheid, terwijl koffie normaliter de veroorzaker is. Ook sterk verdunde arsenicum kan als geneesmiddel dienen tegen diarree, terwijl arsenicum normaal het tegenovergestelde effect heeft.

Hoe verkrijgen homeopaten kennis van geneesmiddelen?

Kennis van deze geneesmiddelen worden op de volgende manieren opgedaan :

*Geneesmiddelproeven op gezonde mensen (dus niet op dieren, en ook niet op zieke mensen!)
*Resultaten van de toxicologie en farmacologie
*Toepassing bij zieken (klinische resultaten/praktijkervaring)
*Toepassing en experimenteel onderzoek op dieren (niet op een gevaarlijke manier)

Wat zijn de voordelen van homeopatische geneesmiddelen ten opzichte van de tradionele geneesmiddelen?

Veel mensen slikken dagelijks veel tradionele medicijnen met als doel om je van je klacht of aandoening af te helpen of om de pijn te verlichten. Wanneer men goed de kleine lettertjes leest op de bijsluiter dan wordt duidelijk dat heel veel medicijnen soms meer bijwerkingen hebben dan oplossingen.

Met name door de mogelijke bijwerkingen van medicijnen, overwegen veel mensen om op zoek te gaan naar alternatieven.

De basis voor de homeopathie is gelegd door de arts en scheidkundige Samuel Hahnemann (1755 – 1843). De hele gedachte achter de homeopathie is gebaseerd op goede voeding, lichaamsbeweging en zuivere lucht. Deze drie punten worden ondersteund door twee zeer belangrijke basisprincipes:

De wet van de gelijksoortigheid: Een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat deze zelfde verschijnselen te genezen.

De wet van infinitesimaal: Hoe kleiner de dosis, des te hoger de effectiviteit van het medicijn. Door het contact tussen de deeltjes van het geneesmiddel en de verdunnende stof, zou de kracht van het geneesmiddel overgedragen worden aan de verdunnende stof. Tijdens het schudden worden immateriële en vitale krachten vrijgemaakt.

Binnen de homeopathie wordt uitgegaan van het feit dat er een lichamelijk evenwicht moet zijn om optimaal te kunnen functioneren. Dit evenwicht bestaat uit 3 niveaus: Een lichamelijk niveau, een emotioneel niveau en een mentaal niveau. In de klassieke homeopathie wordt naar al deze facetten gekeken, en een behandeling voorgeschreven wat kan bestaan uit oefeningen, voedingsadviezen of homeopathische medicijnen.

Op https://www.drogistwarenhuis.nl/gezondheid/homeopathie hebben we een compleet aanbod homeopatische geneesmiddelen uit de Nederlandse drogisterij.

Op Drogistwarenhuis kunt u altijd kiezen uit de voordeligste aanbieder. Kortom; De ideale online drogist waar je alle homeopatische geneesmiddelen kunt vergelijken tussen verschillende aanbieders.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *