0

Geen zin om te sporten: 3 motivatietips!

We weten allemaal dat sporten bevorderend is voor onze gezondheid, maar leuk is het niet altijd. Heb jij soms ook moeite om jezelf ertoe te zetten om naar de sportschool te gaan? In dit artikel lees je een aantal motivatietips, zodat jij de volgende keer ook zonder moeite van de bank komt om te sporten!

1. Zoek een sportbuddy

Maak er een sociale activiteit van door samen met een vriend of vriendin af te spreken. Er zijn vast wel mensen in je vriendenkring die ook moeite hebben om zichzelf te motiveren. Je kunt er een gewoonte van maken door bijvoorbeeld elke dinsdagavond samen te sporten en daarna gezellig te koken en eten. Als je al hebt afgesproken met iemand, dan is het makkelijker om jezelf ertoe te zetten om toch maar even te sporten!

2. Kleine stapjes

Stel in het begin niet al te ambitieuze doelen die je misschien niet waar kunt maken, waardoor je je alleen maar slechter gaat voelen. Wees dus niet te streng voor jezelf, want je hoeft echt niet vijf keer per week een uur in de sportschool te zwoegen. Je kunt beter klein beginnen, door bijvoorbeeld elke week twee keer een half uurtje te wandelen. Als je hier een gewoonte van gemaakt hebt, kun je dat half uurtje wandelen vervangen door een half uurtje sportschool. Zo introduceer je het sporten langzaam in je routine, waardoor het op een gegeven moment een gewoonte zal worden.

3. Een leuke sportuitrusting

Een leuke sportoutfit kan erg bevorderend werken voor je motivatie. Als je er leuk uitziet, voel je je ook beter, dus zul je extra gemotiveerd zijn om ook te gaan sporten. Koop een leuke sportlegging en een leuk sporthemdje van je favoriete merk. Of sport in de mooie kleuren van een Barcelona trainingspak. Sportkleding is tegenwoordig erg trendy, dus wil je dit natuurlijk zo vaak mogelijk aandoen! Maak je outfit compleet door er ook een leuke sporttas bij te zoeken, zodat je je nieuwe sportkleding in stijl kunt meenemen naar de sportschool. In een goede tas berg je al je waardevolle spulletjes veilig op en een tas van polyester kan prima tegen zweet. Bijvoorbeeld een stoere Herschel rugzak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *