0

Met jouw persoonlijke stijl kom je er wel.

Het lijkt soms moeilijk om een baan te vinden binnen de modebranche. Het zij binnen de retail, of als klantenservicemedewerker voor een groot modebedrijf. Er hangt altijd een bepaalde stigma van wie er wel of niet binnen de modewereld past.

Maar daar nemen we natuurlijk geen genoegen mee.

Wat kan je dus doen om bij je favoriete kledingwinkel binnen te komen? Ten eerste meld je aan bij een uitzendbureau die functies in de detailhandel aanbiedt. Als je aangemeld bent, wordt je toegevoegd aan de lijst van mode-liefhebbers die in een kledingwinkel willen werken. Uitzendbureaus hebben vaak functies beschikbaar over het hele land waardoor je sneller in aanmerking komt voor een winkel in jouw stad.

Naast zelf het initiatief nemen, kun je jouw vrienden het werk voor je laten doen. Jij kent ongetwijfeld iemand met een bijbaan als verkoopmedewerker. Misschien ken je diegene niet persoonlijk, maar je zult altijd iemand in jouw kring kennen, die iemand kent.Wees niet bang om te vragen of er functies beschikbaar zijn waar zij werken. Vooral als het een winkel is waar je ├ęcht aan de slag wilt.

Gebruik social media als je digitale cv. Laat je stijl zien via je social media. Bedrijven gebruiken tegenwoordig niet alleen je cv om een beeld te krijgen van wie je bent maar ook jouw Facebook of Instagram worden door je toekomstige werkgever gecheckt. Je hoeft niet perse een blogger te worden (Ben je dat wel? Go you!), maar zorg ervoor dat als zij een kijkje nemen op jouw socials, dat wat zij zien hen bevalt. En dat vooral je persoonlijke stijl terug te zien is.

Als laatste tip; wees altijd jezelf. Je bent dan je meest zelfverzekerde zelf en dat straal je ook uit. Je houding spreekt vaak boekdelen voordat je de kans krijgt om iets te zeggen. Laten het in ieder geval mooie eerste woorden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *