0

Kleding als remedie

Van oudsher, wordt kleding gedragen om verschillende kwalen te remmen. Denk bijvoorbeeld aan Parkinson, waarbij speciale kledij gedragen kan worden om irritaties te voorkomen. Normale consumenten kleding kunnen namelijk voor de mensen met deze aandoening als pijnlijk aanvoelen. De spijkerbroek is daarvan een goed voorbeeld. Door de ruw stof, schuurt de broek extra veel bij deze mensen. Ook bestaat er kleding voor het voorkomen van kwalen. Een goed voorbeeld hiervoor is de ziekte van Lyme, waarbij de teek de boosdoener is. Deze teek is een overdragen en eenmaal in contact met je bloed kan het ervoor zorgen dat je de ziekte van Pfeiffer oploopt. Deze ziekte verminderd je vitamine b12, waardoor je last kan krijgen van vermoeidheid. De mensen met deze ziekte kunnen heel moeilijk ’s-morgens uit bed komen en kunnen sportieve activiteiten nauwelijks meer uitvoeren. Naast de mensen kunnen huisdieren, zoals hamsters, honden en katten ook de ziekte van Pfeiffer bemachtigen. Verder worden de boerderijdieren of vogels ook vaak blootgesteld aan deze ziekte. Door kleding met lichte kleuren te dragen is een teek al snel zichtbaar. Verder is het belangrijk om je enkels, polsen en nek bedekt te houden als je een boswandeling maakt. Tot slot bestaat er ook kleding voor de ziekte van lymfoedeem. Dit is een ziekte die zicht vormt door overmaten aan vocht in het lichaam. Bij beweging kan dit voor pijn zorgen. Door middel van een drukhandschoen, kan je deze pijn drastisch verminderen. Echter is er geen sprake van volledig genezen. De kous zorgt wel voor het ondersteunen van dit vocht, waardoor de patiënt beter kan bewegen. Deze kous word vaak in een neutrale kleur verkocht. Echter voor de patiënten die dit afschuwelijk vinden, is er ook de mogelijkheid om het in meerdere printjes te verkrijgen. Denk hierbij aan een vrolijk printje of aan gave draakpatroon. Kortom is er een groot aantal verschillende variaties beschikbaar, waardoor het geen enkel probleem vormt als je er wat fleuriger bij wilt lopen. Tevens is het ook mogelijk om een compressie kous in een huidskleur te vinden.

Tot slot is het een aanrader om schaduwplekken te creëren. Zo is het natuurlijk niet de bedoeling dat je in de zomer een zonnesteek krijgt als je geniet in je tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *