0

Babykleding van 0 tot 1 jaar: tips om de juiste kleding te kiezen

De voorbereiding op de komst van de baby is magisch voor de mama. Je houdt er zeker van elk detail te plannen en de beste opties te bestuderen, zodat er niets ontbreekt en alles perfect is wanneer jouw baby ter wereld komt. Zoveel opwinding kan echter tot vergissingen leiden, vooral bij het kiezen van babykleding. Immers: wat is echt de moeite waard om te kopen?

Elk kind kan zijn eigen behoeften hebben en nieuwe eisen stellen naarmate het opgroeit. De hoeveelheid en het soort kleding zullen variëren naar gelang van de gewoonten van het gezin en het seizoen. Maar enkele algemene tips kunnen de taak van het samenstellen van een pasgeboren babyuitzet een stuk gemakkelijker maken. Bekijk ze!

1. Let op de seizoenen

Alvorens met de kleerkast voor de baby te beginnen, is het raadzaam dat de moeder berekent in welk seizoen de baby geboren zal worden. Als het zomer is, geef dan de voorkeur aan lichtere kleding vooral voor degenen die in streken wonen waar het erg warm is. Als de baby in de winter geboren wordt, investeer dan in warmere kleren, vooral die van pluche, zacht en katoen.

2. Koop niet te veel pasgeboren maten

Koop niet te veel kleertjes voor de pasgeborene, ze zullen maar weinig gebruikt worden: hooguit een maand en een paar dagen, want baby’s groeien heel snel.

Jumpsuits met voetjes, bijvoorbeeld, zijn geweldige opties omdat ze de baby warm houden. Ze gaan echter gemakkelijk verloren als de baby groeit.

Voor deze fase is het de moeite waard de aankoop van babykleding voor dagelijks gebruik te beperken tot ongeveer 6 stuks van elk basiskledingstuk, waaronder rompertjes met korte en lange mouwen, sokken, broeken en blouses.

3. Kijk uit voor groeispurten

In het eerste levensjaar zal de baby waarschijnlijk zijn gewicht verdrievoudigen, waardoor het nodig wordt zijn garderobe ongeveer om de drie maanden te vernieuwen.

De grootste toename in gewicht en lengte doet zich voor tussen de derde en de zesde maand. Tijdens deze periode kunnen de kledingmaten variëren naar gelang van het biotype van de baby: sommige kinderen kunnen gemakkelijker stukken verliezen dan andere. Daarom is het ideaal te investeren in veelzijdige stukken zoals broeken zonder voeten, tweedelige sets en jurken, bijvoorbeeld.

4. Reken op je beste vrienden, ja!

Vrienden en familie geven meestal veel kleren en schoenen. Voor de naaste vrienden kunt je zelfs aangeven welke maat of welk type kleding je het meest nodig hebt, zodat je niet te veel van het ene type kledingstukken hebt en te weinig van het andere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *