0

De voordelen van een textiele motorbroek.

Je wilt ergens heen en zou graag de motor pakken, maar iets houdt je tegen: Dat omkleden. Je hebt al zin in je tochtje in je strakke leren pak, die je lijf omarmt als een tweede huid. De wind langs je helm, het geluid van je motor en de geur van de brandstof. Fantastisch! Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming zit je echter in die leren broek en enkel die leren broek. Of je moet omkleden, maar daar is niet altijd een mogelijkheid voor. Als motorrijder weet ik wat voor een dilemma dat toch steeds weer vormt. Gelukkig is er een alternatief: De textiele motorbroek.

De voordelen van een textiele motorbroek.

We gaan het hebben over de voordelen van een textiele motorbroek. Onder textiel vallen ook motorjeans en Gore Tex motorkleding.

Hier hebben we gelijk de oplossing voor het geschetste probleem van zojuist. Een textiele motorbroek trek je namelijk veel makkelijker over je gewone broek heen aan. Dat scheelt gedoe met omkleden, zodra je je pak uit doet zie je er gelijk gekleed uit. Of je draagt een motorjeans, die ook onder textiele motorkleding valt. Voor de fanatieke rijder die dagelijks zijn of haar motor pakt is het aan te raden om dan een volledig verstevigde motorjeans te kopen.
Uiteraard zijn er ook mensen die simpelweg niet van strak zittende kleding houden. Ook voor deze mensen is textiel een uitkomst.

Textiel is daarbij net wat soepeler dan leer, dit kan voor sommige motorrijders net wat comfortabeler zitten. Ook maakt dit het mogelijk om uitritsbare elementen toe te voegen voor aan de kleding.

Deze zitten dan ook meestal in de motorjassen. Ze bestaan uit een uitneembare thermolaag, die geschikt is voor het winterweer. Deze kunnen dan makkelijk in de wasmachine, onder voorwaarde dat je de temperatuur van niet te hoog zet.

Wanneer kies je voor een textiele motorpak?

Als je een fanatiek motorrijder bent die de motor vaak pakt, is het interessant om voor een textiele motorpak te kiezen. Zoals we net al konden zien bij al de opgesomde voordelen van een textiele motorbroek, rijdt textiel prettig in regen en was je het makkelijk in je wasmachine.
Qua kleur is zwart erg populair, maar minder veilig. Als motorrijder weet je dat er niets belangrijker is dan gezien worden in het verkeer. Zorg er dus voor dat je reflectie strips op je kleding draagt. Je kunt ook een pak kopen met een opvallende kleur.
Of je nu voor stoer, urban of casual wilt gaan, voor elk type is er wel toffe en fijn dragende motorkleding die past bij jouw lijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *