0

Tips voor het opruimen van je kast

Eens in de zoveel tijd is het weer zover. Tijd om je garderobe weer eens flink uit te ruimen. Dit kun je doen bij de start van een nieuw seizoen, een verhuizing of zomaar. En als je dit eenmaal gedaan hebt kun je deze weer opnieuw vullen met items van La Boule. Want als je eenmaal je kast opgeruimd hebt dan weet je ook weer beter wat er precies in ligt en zo voorkom je heel wat momenten dat je niet weet wat je aan wilt trekken. Hieronder vind je tips voor het opruimen van kast.

Maak er een gezellig klusje van

Het beginnen is vaak het moeilijkste, want hoe ga je starten en hoe ga je het aanpakken. Door te zorgen dat het een gezellige klus wordt maak je het jezelf een stuk makkelijker. Zorg bijvoorbeeld voor een vrolijk muziekje, een lekker drankje, wat te snacken en zelfs een vriendin bellen kan een goed idee zijn. Samen opruimen is natuurlijk veel gezelliger.

Het voorbereiden

Verstandig is ook om jezelf voor te bereiden op de klus, zo zorg je dat je niet voor verrassingen komt te staan of middenin de klus niet meer verder kan. Regel bijvoorbeeld wat verhuisdozen of vuilniszakken. Gebruik een doos om alles in te doen wat je weg wilt gooien, gebruik een doos waarvan je de kleren wilt houden, de andere doos om spullen in te doen waarover je twijfelt en gebruik de vierde doos om spullen in te doen die je wil verkopen. Zorg ook dat je strijkplank klaar staat en koop een aantal klerenhangers. Het beste is om een soort kledinghangers te kopen want zit zorgt voor rust in je kast.

Beginnen met de klus

Nu je het gezellig hebt gemaakt en de voorbereiding is volbracht kun je beginnen met het echte werk. Het belangrijkste is om erg streng voor jezelf te zijn en dus items die te klein, te groot of kapot zijn gewoon weg te doen en niet te houden ‘voor het geval dat’. Items die je zonder twijfel wilt houden kunnen natuurlijk in de ‘weg’-doos. Wat overblijft in je kast kun je het beste op je vloer of op je bed leggen.

Schoonmaken en herinrichten

Als je kast eenmaal leeg is, is dit het perfecte moment om je kast eens goed schoon te maken en te sofzuigen. Als je dit eenmaal goed gedaan hebt dan kun je de kast weer herinrichten. Bij het inrichten van je kast zorg je voor extra overzicht door alle broeken bij de broeken te leggen, de vesten bij de vesten en ga zo maar door. Ook je kleren op kleur sorteren kan voor veel rust zorgen.

Ordernen

Om de kast geordend te houden is het handig om etiketten op te plakken met welk kledingstuk waar moet. Bij drukbedrijf kun je etiketten op rol drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *